Menu Luk

Akupunktøren

Mireille Mille Stærk – indehaver af Stærk Akupunktur i Odense

Jeg har faktisk haft nåleskræk…

Kimen til at blive behandler har nok altid ligget der. Min interesse for det sunde liv går langt tilbage. Jeg er vokset op i en kultur, hvor alternativ behandling var et naturligt valg, og hvor urtehaven blev konsulteret før lægen. Mødet med akupunkturen kom først senere efter en ulykke, der vendte mit liv på hovedet, og tvang mig ud af min ‘comfort zone’. Som så mange andre, har jeg nemlig været panisk angst for nåle siden barnsben. Det lå derfor aldrig i kortene at jeg skulle være akupunktør.

Ulykken, der fik mig ind på akupunkturstudiet

Heste har været en del af mit liv siden jeg kunne kravle. Min ridekarriere fik dog en brat ende i 2007. Her oplevede jeg det, der for mange ryttere er et ‘worst case scenario‘. Hesten jeg red på blev skræmt, kom ud af balance og vi væltede bag over. Til alt held så landede hesten og jeg ved siden af hinanden, så jeg slap med livet i behold, og kun en smadret ryg og nakke. Det er jeg i dag meget taknemmelig over.

De første år efter ulykken var hårde. Jeg havde kroniske smerter, og havde især vanskeligt ved at gå. I 2011 valgte jeg at blive opereret, for at mindske nogle af de værste symptomer. Det var en stor operation, og bestemt ikke uden omkostninger for kroppen, men det fik mig så meget på benene igen, at jeg kunne træne kampsport allerede 1 år efter operationen. Jeg var funktionsdygtig, men på ingen måde smertefri, og det var en daglig kamp med genoptræning. Der var dage, hvor jeg var båret af ren viljestyrke. Når jeg modtager smertepatienter i klinikken i dag genkender jeg ofte den samme fighter-mentalitet, og forstår hvilken kamp det kan være at komme igennem dagen med kroniske smerter som sin følgesvend.

Inden operationen besluttede jeg mig for at have et sportsligt genoptræningsmål, for ikke at køre sur i kedelige rygøvelser. Jeg havde altid tænkt, at hvis jeg ikke skulle være rytter mere så skulle jeg være bokser, så det blev målet. Det lykkedes, på den måde at jeg blev stærk og smidig som aldrig før. Jeg kom mig også, til dels over traumet fra ulykken, og genvandt tilliden til min egen styrke.

Fra kroniske smerter til nyt mod og ny karriere

Men de kroniske smerter, og generne fra operationen ville ikke slippe sit tag. Det var ofte blevet foreslået at jeg skulle prøve akupunktur – både af venner, læger og andre behandlere. Men min nåleskræk afholdt mig fra at prøve lige præcis den behandlingsform. I årene efter operationen prøvede jeg forskelligt medicin, uden den store effekt, og mistede langsomt troen på en bedring. Heldigvis ville skæbnen, at jeg kom jeg til skade med en ankel og lod mig overtale til akupunktur fordi jeg ikke ville gå glip af træning. Det blev et afgørende vendepunkt. Jeg indså at akupunkturbehandlingen ikke gjorde ondt, som jeg havde frygtet. Behandlingen hjalp. Hævelsen i anklen forsvandt så jeg kunne træne videre næste dag. Bedst af alt så gav det mig mod på at få behandlet min ryg og nakke med akupunktur. Det er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg kom mig hurtigere end jeg havde troet det var muligt. Så da jeg fik chancen for at vælge ny karriere var jeg ikke i tvivl om, hvilken vej jeg skulle gå. Du kan læse mere om her, hvordan jeg idag hjælper andre med rygsmerter i klinikken.

Jeg håber at min historie kan spare andre for at gå den samme lange omvej til en smertefri tilværelse som mig. Søg den behandling, der virker, også selvom det skubber dig lidt ud af din “comfort-zone”.

Uddannelse, kurser og specialer

Klinikkens specialer?

Jeg behandler alt imellem himmel og jord, men specialiserer mig i behandling af alle former for akutte og kroniske smerter. Herunder ryglidelser af en hver art samt følgevirkninger af prolaps, gigt og stenose. Desuden også i behandling af depression, angst og stress, der ofte følger i kølvandet på smerter og kroniske lidelser. Dertil også behandling af autoimmune lidelser som fx allergier, sclerose, fibromyalgi og andre bindevævslideler samt endometriose og PCOS mm. Jeg er fuldblodsnørd, altid nysgerrig og sulten efter ny og brugbar viden om, hvordan vi fungerer som mennesker. Ikke mindst, hvordan akupunkturen kan anvendes til at styrke og optimere på vores helbred så vi kan fungere og følge med i en travl og udfordrende hverdag. Viden er min super power og jeg deler den gerne.

Rab-godkendt og medlem af Praktiserende Akupunktørers brancheforening (PA)

Jeg er uddannet og certificeret akupunktør i Juni 2019 ved Odense Zonecollege ZCD, der er en PA-godkendt skole. Jeg har været igennem en grundig treårig uddannelse. PA (Praktiserende Akupunktørers brancheforening) sikrer at kravene til højtuddannede akupunktører i Dk opretholdes og skærpes i takt med de stigende krav til patientsikkerhed og videreuddannelse indenfor faget. De samarbejder desuden med organisationer og forskere på verdensplan med henblik på at fremme evidensbaseret forskning i akupunktur og kinesisk medicin. Læs mere om de PA-godkendte skoler og kravene til akupunktører her: https://www.aku-net.dk/

Jeg er desuden uddannet cand.mag. i litteratur, kommunikation og retorik, v. Syddansk Universitet i 2010, med speciale i anerkendelse og evolutionspsykologi. Foruden dette, har jeg grunduddannelse som studievejleder, og har i den forbindelse arbejdet med vejledning og rådgivning igennem en årrække. Ud over alt det akademiske har jeg været beskæftiget som handicaphjælper- og respiratorisk hjælper siden 2003.

Kurser

 • Øreakupunktur I
 • Kost, vitaminer og mineraler v. Frede Damgård
 • Kinesisk urtemedicin v. Nigel Ching
 • Cupping
 • Kosmetisk akupunktur
 • Qigong
 • Akupunktur og forskning v. Hugh MacPherson
 • Akupunktur og sikkerhed v. Dr. Gill Barzilay
 • Anatomi og fysiologi*
 • Sygdomslære (patologi)*
 • Psykologi for sundhedsuddannede*
 • Udvidet førstehjælpskursus 2017.*
 • Opdatering af førstehjælpskursus i hjerte-lungeredning 2019.
 • Hygiejnekursus*
 • 50 timer anden alternativ behandling*
 • Visuel diagnose, herunder tungediagnose og ansigtsdiagnose
 • Klinikdrift og markedsføring*
 • Shen Hammer pulsdiagnose v. Claus Sørensen
 • *Obligatoriske fag, der kræves af Sundhedsstyrelsen for at blive RAB-godkendt

Derudover deltager jeg løbende i konferencer om forskning indenfor akupunktur og alternativ behandling, og holder mig opdateret om det nyeste indenfor feltet.