Menu Luk

Kroniske- og Autoimmune lidelser

Akupunktur hjælper patienter med autoimmune- og kroniske lidelser

Hvis du har en autoimmun lidelse kan du have stor gavn af akupunktur og cupping. Jeg har specialiseret mig i behandling af autoimmune lidelser, og behandler ud fra teorien om det hele menneske, hvor kost og livsstil også kan spille en rolle for din bedring. Du kan derfor altid forvente at få tilbudt en gennemgang af din kost og vaner ved henvendelse i forbindelse med kroniske- og autoimmune lidelser. En kostændring er dog langtfra en forudsætning for bedring. Mange opnår væsentlige fremskridt og forbedrer deres livskvalitet blot vha. akupunktur.

Her lægges vægt på årsagsbehandling

Hav tålmodighed med behandlingen. Hvis du har en kronisk lidelse, er den sikkert opstået gradvist, og det kan i nogle tilfælde tage noget tid at forløse problemet. Ved første konsultation kan jeg sige mere om en eventuel tidshorisont, og vi planlægger her dit behandlingsforløb.

Hvad er en autoimmun lidelse?

Autoimmune lidelser er ubalancer, hvor kroppens immunforsvar er overbelastet og har været det længe. Det giver et blandet billede af sygdomme alt efter, hvem man er, og hvor man har sit “svageste led” i kroppen. Dvs. at nogle rammes på bindevævet og får fibromyalgi og andre rammes på nervesystemet og får sclerose. Det kan også komme til udtryk som fødevareallergier. En måde at behandle det på, er ved at styrke immunforsvaret med akupunktur, og evt. justere lidt på din kost. Selv bittesmå justeringer, som at fjerne eller tilføre én enkelt fødevare, kan have afgørende betydning for dig. Fælles for mange autoimmune sygdomme er at der er en tendens til forhøjet inflammation. Immunforsvaret svarer igen – meget aggressivt for at dæmpe den kroniske betændelsestilstand i kroppen. Akupunktur har vist sig at være effektivt, overfor inflammatoriske tilstande generelt (1). Det giver derfor god mening at det virker så godt imod mange autoimmune lidelser.

Autoimmune sygdomme har mange ansigter

Måske oplever du nogle af følgende symptomer, eller er diagnosticeret med en eller flere af nedenstående tilstande:

HER kan du læse om akupunkturs effekt på fibromyalgi i en artikel fra det anerkendte Cochrane institut.

Kontakt mig i Stærk Akupunktur i Odense, hvis du har en kronisk lidelse, og ønsker en forbedret bedre livskvalitet. Jeg glæder mig til at møde dig, og hjælpe dig godt på vej.