Menu Luk

Cupping

Cupping er behandling med vakumterapi, hvor bindevævet og huden løftes ved hjælp af vacum med kopper fremstillet af forskelligt materiale alt efter hvilken effekt man ønsker at opnå, og hvilket område af kroppen der behandles. I klinikken i Odense anvender jeg forskellige terapiformer og kopper af både glas og silikone.

Traditionel cupping, “firecupping”, foregår med glaskopper, hvor vacumeffekten skabes ved hjælp af ild. Det er ganske ufarligt trods den let dramatiske og underholdende effekt.

Behandling med cupping har bl.a en udrensende og smertestillende effekt. Det er en blid og, for mange, ofte afslappende og behagelig behandling.

Cupping  anvendes alene eller til at supplere den almindelige akupunkturbehandling, og kan med fordel anvendes ved specifikke problemstillinger til at behandle på akupunkturpunkter og specifikke meridianforløb ved muskelspændinger og ledsmerter, influenza, forkølelse, lungebetændelse samt til kosmetisk behandling af appelsinhud, ar og rynker. Desuden til generel velvære på samme måde som en almindelig wellness-massage.

Forsøg har desuden vist at cupping har en positiv effekt hos personer med fibromyalgi. Er du sensitiv og har svært ved at modtage massage eller anden manuel behandling, pga. smerter kan cupping være et rigtig godt og effektfuldt alternativ for dig. Det er også en god behandlingsform til dig, der ønsker effektiv lindring af smerter, men som har nåleskræk eller af andre grunde ikke kan modtage akupunkturbehandling.

Bemærk at behandling med cupping ofte giver forbigående røde eller blålige mærker efterfølgende. Mærkerne forsvinder typisk inden for et par timer til et par dage. 

Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20423209