Menu Luk

Blog

Få en myggefri sommer med akupunktur.

Er du myggens livret? Akupunktur kan hjælpe dig.

Sommeren og myggene er lige om hjørnet, og det er myggesæsonen også.

Hvor underligt det end lyder, så kan akupunktur hjælpe dig, så myggen i bedste fald holder snablen for sig selv, eller så du i værste fald ikke kommer til at klø efter dens ædegilde.

Hvorfor? Det korte svar er fordi akupunktur styrker dit immunforsvar.

Hvis det ikke var svar nok kan du læse videre her under 😊

  1. Et stærkt immunforsvar udnytter næringsstoffer fra kosten optimalt, så vigtige vitaminer og mineraler optages korrekt og kan anvendes i kroppens forsvar imod myg, parasitter, infektioner og sygdom.
  2. I akupunkturbehandlingen imod myggestik anvendes der et Nyrepunkt på begge ankler. Det gør man blandt andet, fordi nyrerne i vestlig medicinsk forstand, renser blodet og sørger for en korrekt sammensætning af CO2 og O2. De medvirker til fjernelse af CO2 og mælkesyre i blodet. Myg tiltrækkes af begge dele. Jo mere des bedre da det betyder at “byttet” er drænet for energi og lettere at komme i nærheden af.
  3. Akupunkturbehandlingen kan hjælpe med at balancere/normalisere svedproduktionen og derved gavne immunforsvaret. Det specifikke Ny-punkt, der anvendes i behandlingen er jf. TCM medvirkende til at regulere temperaturen i kroppen, herunder svedproduktionen. Vores sveds sammensætning, surhedsgrad, mængde osv. er et vigtigt redskab i vores immunforsvars værn imod indtrængende parasitter, bakterier og insekter.
  4. Behandlingen styrker Nyrernes Yin, jf. TCM. Dvs., der styrkes på Nyrernes evne til at køle (blodet), så der ikke opstår hævelse, rødme og kløe hvis en myg har stukket. Det er denne balancering af Yin, der også træder i kræft i forhold til at balancere kroppens temperaturhold, som beskrevet ovenfor i punkt 3.

Det er altså mere biologi end det er underligt, at stimulation af et enkelt kraftfuldt nyrepunkt på foden kan være med til at afgøre, hvorvidt sommerens aktiviteter kan nydes uden kløende myggestik.

Praktisk

Der gives 1-2 behandlinger, gerne inden for samme uge i forår/forsommer inden myggesæsonen for alvor sætter ind. Nogle har behov for supplerende behandling senere på sæsonen for at holde immunforsvaret up-to-date.

Kontakt Stærk Akupunktur i Odense på tlf.: 20 90 14 50 og bestil en tid til et bedre immunforsvar.

Kilder:

Campbell & Reece, Biology, Sixth Edition, 2002

Deadman, Peter; Al-Khafaji, Mazin; Baker, Kevin. A Manual of Acupuncture. Journal of Chinese Medicine Puclications, East Sussex 1998.

Related Posts