Menu Luk

Fertilitet og akupunktur

Akupunktur kan i mange tilfælde gavne i forhold til fertilitet, manglende sexlyst, gynækologiske og androgene ubalancer. Behandlingen med akupunktur understøtter anden behandling, og kan med fordel kombineres med den behandling du modtager hos din egen læge, på hospitalet eller på en privat fertilitetsklinik.

I klinikken gives der blandt andet akupunktur i forbindelse med følgende:

  • Fertilitet – herunder sædkvalitet, ægløsning, modning af ægget mm.
  • Graviditetskvalme, bækkenløsning, modning- og igangsætning af fødsel
  • Rejsnings- og potensproblemer
  • Tidlig sædafgang
  • Smerter
  • Prolaps af livmoderen og inkontinens
  • Angst, stress, depression, psykisk pres mm.
  • Ubalancer i forbindelse med overgangsalder. Fx hedeture, træthed mm.
  • Hormonelle ubalancer fx PCOS hos kvinder eller lavt tetosteron hos mænd.
  • Ubalancer opstået i forbindelse med længere tids sygdom, operationer og medicinsk behandling, der påvirker det hormonelle og/eller fertiliteten samt sexualiteten. Fx gener efter behandling af prostatakræft, brystkræft, kræft i underlivet mm..

Fertilitet og akupunktur

Akupunktur har vist sig at være en effektiv støtte i forbindelse med fertilitetsbehandling. Det gælder både for jer, der prøver naturligt; med insemination eller IVF. Akupunktur er den mest anvendte supplerende behandlingsform i forbindelse med fertilitetsbehandling. Det er der en god grund til. Forskning (1) peger nemlig på, at akupunkturbehandlingen kan forbedre chancerne for graviditet, mindske risiko for abort, og samtidig mindske eventuelle gener der måtte være forbundet med fertilitetsbehandlingen såvel som graviditeten.

Akupunktur hjælper både kvinden og manden

Årsagerne til ufrivillig barnløshed kan være mange, og kan ofte være vanskelige at få øje på. De mere tydelige årsager kan skyldes hormonelle ubalancer, og sygdomme som endometriose, PCOS og ubehandlede underlivsinfektioner hos kvinden. Impotens, forringet sædkvalitet eller få sædceller hos manden. Men ofte er der ikke en synlig eller kendt årsag. Akupunkturen kan være med til at stabilisere hormonniveauet hos begge køn. For mandens vedkommende har behandlingen vist sig effektiv i forhold til at hæve tetosteronniveauet og derved øge antallet af sædceller samt af forbedre deres kvalitet og bevægelighed. Eventuelle potensproblemer vil også kunne afhjælpes med akupunktur. For kvindens vedkommende vil akupunkturen kunne afhjælpe ubalancer i underlivet, der i første omgang kan gøre det vanskeligt at blive gravid. Med behandlingen søger man desuden at balancere og rette op på hele “systemet”, for at give de absolut bedste muligheder for at opnå graviditet. Akupunkturbehandlingen kan være med til at forbedre livmoderslimhindens tykkelse og konsistens samt æggenes kvalitet, deres evne til at sætte sig fast samt livmoderens evne til at holde på graviditeten.

Akupunktur reducerer stress og bekymringer

Derudover er der den vigtige stressreducerende effekt ved akupunktur, som er af afgørende betydning i forbindelse med fertilitetsbehandling. Det kan for mange være en lang proces med mange bekymringer, som ikke nødvendigvis forbedrer mulighederne for at opnå graviditet.

Hvordan foregår akupunkturbehandlingen?

Du kan, for det første, påbegynde behandlingen når som helst. Akupunktur kan nemlig både behandle og forebygge, så det er bare om at komme i gang. Hvordan, og hvor ofte du skal behandles aftales individuelt. Kontakt mig gerne og få en uforpligtende snak om din situation, og dine muligheder med akupunktur.

Kontakt mig i Stærk Akupunktur i Odense, og bestil en tid på tlf.: 20 90 14 50. Jeg glæder mig til at høre fra dig, og hjælpe dig godt på vej.

Kilder

Stener-Victorin, Elisabet: Acupuncture for Infertility in Women October 21, 2016 – Published by http://aim.bmj.com/ : ACUPUNCTURE IN MEDICINE 2002;20(2-3):109-120.www.medical-acupuncture.co.uk/aimintro.htm

https://www.academia.edu/29332258/Acupuncture_for_infertility_in_women?email_work_card=view-paper