Menu Luk

Kosmetisk akupunktur

Kosmetisk akupunktur. Herunder også cupping og gua sha er et godt og mildt alternativ til andre, og mere invasive, kosmetiske behandlingsformer, når der f.eks ønskes reduktion af rynker, ansigtsløft og forbedret glød og elasticitet i huden på hele kroppen.

Vores ansigtsmimik er unik, og sladrer ikke bare om vores følelser lige nu og her, men også om de følelser og hændelser, der har sat sig som linjer, furer, skævheder og helt særlige træk ved vores mimik. Karen Blixen skrev: “På min maske skal jeg kendes”, fordi intet beskriver os bedre end vores mimiske træk, der som en maske er blevet formet af det liv vi har levet, og den verden vi har spejlet os i. Den kosmetiske akupunktur kan således både have en synlig fysisk effekt ved at rette op på ubalancerne, og samtidig kan behandlingsforløbet have en forløsende og beroligende effekt på psyken.

Hvad kan kosmetisk akupunktur hjælpe med?

 • fremme gløden i ansigtet
 • stramme huden op
 • rette op på mindre skævheder i ansigtet
 • løfte hængende øjenlåg
 • mindske poser under øjnene
 • reducere rynker, furer og fine linjer
 • mindske “ryger-linjer” om munden
 • mindske arvæv
 • forbedre indsunkne områder
 • forstørre læber
 • mindske og/eller fjerne rødme, acne, eksem, tørre pletter, fedtet hud
 • mindske og/eller fjerne cellulites på kroppen
 • mindske og/eller fjerne fedtknuder og cyster under huden på hele kroppen

Hvordan foregår en behandling?

Når du har fortalt, hvilke ubalancer og områder du ønsker at få hjælp til stiller jeg en diagnose – både ud fra TCM og vha. en ansigtsanalyse. Det sporer mig ind på, hvordan jeg griber lige netop din situation an og hjælper dig bedst muligt.

I behandlingen anvendes forskellige metoder alt efter hvilke områder af kroppen og/eller ansigtet, der arbejdes med, og hvilke ubalancer du ønsker at få udlignet. Der benyttes bl.a akupunkturnåle og meget små intradermalnåle til udligning af rynker og fine linjer samt til at foretage øjenbrynsløft og læbeforstørrelse. Til at fremme blodcirkulationen i huden, stramme op og reducere cellulites anvendes bl.a gua sha-skrabere og  vacum-cupper. Begge dele stimulerer bindevævet, øger blodcirkulationen og fremmer udrensning af affaldsstoffer, der ophobes under huden. Der suppleres ofte med ansigtsmassage, akupressur og med akupunkturnåle på kroppen for at optimere behandlingen.

Til alle behandlinger anvendes der beroligende og stimulerende ansigtsmasker af lækre økologiske urter samt nærende og fugtgivende olier. Alt sammen er allergivenligt, og det er muligt at blive behandlet med produkter med eller uden dufte fra essentielle olier.

Behandlingen er typisk af en 1 til 1 1/2 times varighed alt efter, hvilke og hvor mange områder på kroppen og ansigtet der arbejdes med. Typisk vil vi arbejde med et til to områder af gangen alt efter hvilke ubalancer der er tale om.

Et behandlingsforløb er typisk på 8 behandlinger +/- . Ofte er der synlige og mærkbare resultater efter 2-5 behandlinger.

Bivirkninger

Selv om det er meget milde behandlingsformer der arbejdes med, sammenlignet med anden kosmetisk behandling, så kan der ved akupunktur, cupping og gua sha. være bivirkninger som kortvarig forbigående træthed efter behandlingen – idet der ofte sættes en udrensningsproces igang, rødme i huden samt evt. blå mærker. Alle bivirkninger går væk igen. I traditionel kinesisk medicin diagnosticerer man tillige ud fra farven på hudens rødme efter cupping og gua sha, og netop disse to behandlingsformer vil med stor sandsynlighed give en grad af rødme i huden. Det forsvinder ofte hurtigt igen, og er en forventet reaktion på behandlingen.