Menu Luk

Hovedpine og migræne

Hovedpine

Du behøver ikke at acceptere hovedpine som “ugens gæst” daglig følgesvend ledsaget af spændinger i nakke, kæbe og skuldre. Der er heldigvis hjælp at hente med akupunktur, der er yderst effektiv imod alle typer af hovedpine: Den tunge fornemmelse i panden; den dunkende; den, der føles som en skruetvinge rundt om hovedet; den, der starter i nakken…osv. Behandlingen virker både akut og forebyggende, så du kan med fordel starte din behandling med det samme, og helt undgå at få hovedpine.

Hovedpine og fødevareintolerance

Der kan være mange årsager til at du får hovedpine. Stress, søvnmangel, sult, muskelspændinger, hormonel ubalance, allergi eller fødevareintolerance. Sidstnævnte er en hyppig årsag. I klinikken ser vi ofte en sammenhæng imellem fødevareintolerance og ondt i hovedet. Det er særligt tilfældet for migræne, der kan have rod i fødevareintolerance eller ligefrem allergi (1). Migræne kan derved kategoriseres som en autoimmun sygdom (2). Tænk bare på, hvor ofte et migræneanfald provokeres af bestemte fødevarer, tilsætningsstoffer, parfume eller alkohol! Stress, søvnmangel og hormonel ubalance er naturligvis også på listen over hyppige årsager til hovedpine og migræne.

Uanset, hvad årsagen måtte være, så får du hjælp til hovedpinen og migrænen hos Stærk Akupunktur.

Migræne

Migræne er i en kategori for sig selv, og er mere end “bare” hovedpine. Et migræneanfald kan vare fra 4 timer til 3 dage (3). Hovedpine er faktisk blot et af de mange symptomer ved sygdommen. Der følger ofte mange andre symptomer med, som kvalme, opkastning, træthed, lys- og lydfølsomhed, øget sensitivitet, føleforstyrrelser, og syns- og taleforstyrrelser (særligt ved migræne med aura), forbigående lammelser i ansigtet, muskelsvaghed, kognitiv udmattelse/hjernetræthed og risiko for blodpropper. Listen er lang og sygdommen er invaliderende for dem, der lider af den. Migræne inddeles i underkategorier, på baggrund af de typiske symptomer. De mest almindelige migræner er (4)

  • Migræne uden aura
  • Migræne med aura
  • Migræne med aura, uden hovedpine
  • Øjenmigræne
  • Kronisk migræne
  • Medicininduceret migræne

Migræne uden aura er den mest almindelige, hvor der typisk opleves ensidig dunkende smerte sammen med andre symptomer som fx kvalme. Aura er synsforstyrrelser, der opleves en halv til en hel time forud for et migræneanfald. I nogle tilfælde vil der være påvirkning af andre sanser som fx talen.

Akupunktur har vist sig effektivt imod migræne.

Studier(5), (6) viser at akupunktur medfører en reduktion i antallet af anfald. Anfaldenes varighed forkortes, og graden af smerte og andre symptomer som fx kvalme, træthed, sensitivitet under et anfald reduceres og/eller forsvinder helt.

Akupunktur virker både forebyggende og akut imod migræne, og langtidseffekten er god – også sammenlignet med de medicinske tilbud, der normalt anvendes til forebyggelse af anfald (7).

Alt i alt er akupunktur i mod migræne en effektiv og sikker metode uden bivirkninger, der medvirker til færre og mindre voldsomme anfald. I bedste fald kan det holde den invaliderende sygdom helt væk.  

Kontakt klinikken

Book din tid online i dag, hvis du er færdig med ondt i hovedet. Du kan også kontakte mig på tlf.: 20901450, hvis du vil høre mere om hvordan akupunktur kan hjælpe dig. Jeg glæder mig til at høre fra dig, og møde dig i klinikken i Odense centrum 🙂

Kilder

https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/head.13723?fbclid=IwAR3RRDxHdHzuWsxiNGmoXswr53ow-67_ReKTDBjB2LJfIKTYfJ0WNKjaqKU

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5988062/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28241154