Menu Luk

Hovedpine og migræne

Hovedpine

Du behøver ikke at acceptere hovedpine som en daglig følgesvend ledsaget af spændinger i nakke, kæbe og skuldre. Der er hjælp at hente med akupunktur, der er yderst effektiv imod alle typer af hovedpine. Behandlingen virker både akut og forebyggende. Effekten af akupunktur imod hovedpine og migræne er gennemprøvet og veldokumenteret, og behandlingen er sikker og uden bivirkninger (5), (6).

Hovedpine og fødevareintolerance

Der kan være mange årsager til at du får hovedpine. Stress, søvnmangel, sult, muskelspændinger, hormonel ubalance, allergi eller fødevareintolerance. Sidstnævnte er en hyppig årsag. I klinikken ser vi ofte en sammenhæng imellem fødevareintolerance og ondt i hovedet. Det er særligt tilfældet for migræne, der kan have rod i fødevareintolerance eller ligefrem allergi (1). Migræne kan derved kategoriseres som en autoimmun sygdom (2). Tænk bare på, hvor ofte et migræneanfald provokeres af bestemte fødevarer, tilsætningsstoffer, parfume eller alkohol! Stress, søvnmangel og hormonel ubalance er naturligvis også på listen over hyppige årsager til hovedpine og migræne.

Uanset, hvad årsagen måtte være, så får du hurtig og kompetent hjælp til hovedpinen og migrænen hos Stærk Akupunktur.

Migræne

Migræne er i en kategori for sig selv, og er mere end “bare” hovedpine. Et migræneanfald kan vare fra 4 timer til 3 dage (3). Hovedpine er faktisk blot et af de mange symptomer ved sygdommen. Der følger ofte mange andre symptomer med, som kvalme, opkastning, træthed, lys- og lydfølsomhed, øget sensitivitet, føleforstyrrelser, og syns- og taleforstyrrelser (særligt ved migræne med aura,), forbigående lammelser i ansigtet, muskelsvaghed, kognitiv udmattelse/hjernetræthed og risiko for blodpropper. Listen er lang og sygdommen kan være invaliderende for dem, der lever med den. (4)

Akupunktur har vist sig effektivt imod migræne

Studier(5), (6) viser at akupunktur medfører en reduktion i antallet af migræneanfald. Anfaldenes varighed forkortes, og graden af smerte og andre symptomer som fx kvalme, træthed, sensitivitet under et anfald reduceres og/eller forsvinder helt.

Akupunktur virker både forebyggende og akut imod migræne, og langtidseffekten er god – også sammenlignet med de medicinske tilbud, der normalt anvendes til forebyggelse af anfald (7).

Alt i alt er akupunktur i mod migræne en effektiv og sikker metode uden bivirkninger, der medvirker til færre og mindre voldsomme anfald. I bedste fald kan det holde den invaliderende sygdom helt væk.  

Kontakt klinikken

Er du træt af at have ondt i hovedet?

Book din tid online eller på tlf.: 20901450. Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende snak om hvordan akupunktur kan hjælpe dig. Jeg glæder mig til at høre fra dig, og til at møde dig i klinikken i Odense.

Kilder

https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/head.13723?fbclid=IwAR3RRDxHdHzuWsxiNGmoXswr53ow-67_ReKTDBjB2LJfIKTYfJ0WNKjaqKU

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5988062/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28241154