Menu Luk

Moxa

Varmebehandling

Moxa kaldes også for forhistorisk laser, da varmen fra urterne har en helt særlig evne til at trænge igennem alle lag af kroppen. Typisk anvendes der tørrede urter af japansk eller kinesisk gråbynke, der afbrændes ovenpå huden, tæt på huden, eller ovenpå en akupunkturnål. Det kan i princippet udføres med varmelampe, laser og elektricitet. Afbrænding af tørrede urter er den traditionelle måde, som ofte anvendes her i klinikken sammen med TDP-lampen. TDP giver en behagelig lindring af smerter mm. vha. dybe infrarøde bølger, der brydes igennem et lag af 33 forskellige mineraler inden det trænger ind og varmer kroppen. Der diagnosticeres og behandles ud fra de samme principper som ved akupunktur med nåle. Moxa og TDP-lampe anvendes ofte som supplement til almindelig akupunktur.

Behandlingen er styrkende og mild og kan med fordel anvendes til personer med nedsat immunforsvar, kronisk træthed, smerter og deslige. At blive behandlet med moxa, er behageligt, og for mange meget afslappende.

Moxabehandling indgår ofte som en del af den almindelige akupunkturbehandling, og er desuden et godt alternativ, hvis du er sensitiv eller har nåleskræk samt til børn og stærkt svækkede personer.