Menu Luk

Smerter i ryg, lænd og nakke

Akupunktur er effektivt imod smerter

Behandlingen har vist sig både mere effektiv og sikker end de almene medicinske tilbud (1). I Stærk Akupunktur har jeg stor erfaring med smertebehandling. Helt specifikt behandling af diskusprolaps, gigt, piskesmæld, hekseskud, nervesmerter og hold i nakken. Akupunktur er den primære behandlingsform i klinikken. Ved behov suppleres med andre metoder fra traditionel kinesisk medicin (cupping, gua sha, moxa og TDP). Jeg bruger ganske få, og meget tynde nåle i en behandling. Der er derfor intet ubehag forbundet med det at modtage akupunkturbehandling.

Behandlingsforløbet hos Stærk Akupunktur

Hos Stærk Akupunktur tilbyder jeg et intensivt behandlingsforløb, for at du hurtigst muligt kan få lindret dine smerter, og få behandlet årsagen til at de opstod. Du modtager behandling med korte intervaller i starten af forløbet. Det giver det bedste resultat (2). Hvor ofte vurderes ved den første konsultation i klinikken. Efter den indledende fase med intensiv behandling har nogle patienter gavn af opfølgende og forebyggende behandlinger. Det sikrer at smerterne ikke kommer igen. Andre kan afslutte deres forløb efter få intensive behandlinger.

De fleste, der behandles for rygsmerter hos Stærk Akupunktur i Odense, har en mærkbar effekt indenfor 1-3 behandlinger såfremt klinikkens anvisninger følges.

Studier bakker op omkring resultater med akupunktur imod diskusprolaps

Et koreansk studie i ryg og lændesmerter (1), med 130.089 forsøgs- og kontrolpersoner, viser at akupunktur har stor indflydelse på raten af lændeoperationer hos alle befolknings- og aldersgrupper, (undtaget er dog de unge i tyverne.) På baggrund af studiet kan det konkluderes, at det er hyppigheden og intensiteten af behandlingerne, ikke antallet af behandlinger i alt, der er afgørende for om testpersonerne har undgået operation og opnået bedring. Samtidig viser andre forsøg at akupunktur, ikke alene medvirker til at reducere mængden af smertestillende medicin (af typen NSAID), men også øger effekten af denne. Dvs. akupunktur medvirker til en bedre smertestillende effekt samlet set.

Kontakt Stærk Akupunktur i Odense, hvis du har ryg- eller ledsmerter eller har fået konstateret en diskusprolaps og ønsker at afprøve et alternativ til operation, der er sikkert og uden bivirkninger.