Menu Luk

Smerter i ryg, nakke, led / Diskusprolaps og piskesmæld

STUDIER BAKKER OP OMKRING RESULTATERNE MED DISKUSPROLAPS OG LÆNDESMERTER

I Stærk Akupunktur har jeg stor erfaring med smertebehandling og behandling af diskusprolaps. 

Et koreansk studie i ryg og lændesmerter med 130.089 forsøgs- og kontrolpersoner viser at akupunktur har stor indflydelse på raten af lændeoperationer hos alle befolknings- og aldersgrupper, (undtaget er dog de unge i tyverne.) På baggrund af studiet kan det konkluderes at det er hyppigheden og intensiteten af behandlingerne, ikke antallet af behandlinger i alt, der er afgørende for om testpersonerne har undgået operation og opnået bedring. Samtidig viser andre forsøg at akupunktur ikke alene medvirker til at reducere mængden af smertestillende medicin (af typen NSAID), men også øger effekten af denne, og altså medvirker til en bedre smertestillende effekt samlet set.

For at du hurtigst muligt kan få lindret smerter og symptomer, behandles der intensivt i de første uger efter problemets opståen. Der efter trappes der stille og roligt ned til de vigtige forebyggende behandlinger med længere interval imellem hver enkelt behandling. Andre faktorer som fx træning, massage, manuel behandling kan være med til at lette processen så du hurtigst muligt kommer tilbage til et normalt og aktivt liv igen.

Nogle problemer er hurtigere afhjulpet end andre. Antallet af behandlinger skal vurderes individuelt ved første konsultation. De fleste har en mærkbar effekt indenfor 1-3 behandlinger såfremt klinikkens anvisninger følges.

Kontakt mig hvis du har ryg eller ledsmerter eller har fået konstateret en diskusprolaps og ønsker at afprøve et alternativ til operation, der er sikkert og uden bivirkninger.